Uzaktan eğitim uygulamalarında kullanılabilecek farklı araçlar hakkında bilgiler ve kaynaklar bu bölümde listelenmiştir. Materyallere ulaşmak için görsellere tıklayabilirsiniz.

Araçlar

Microsoft Teams'de herhangi bir konu yada dosya hakkında onay toplamak için kullanılan bir araçtır.

HTML5 ve JavaScript'te geliştirilmiş ücretsiz ve açık kaynaklı bir grafik çizim yazılımıdır. Akış şemaları, UML şemaları, organizasyon şemaları ve ağ şemaları gibi şemalar oluşturmak için kullanılabilir.

Lucidchart, çizelgeler ve diyagramlar çizme, gözden geçirme ve paylaşma konusunda görsel olarak işbirliği yapmaya olanak tanıyan web tabanlı bir diyagram oluşturma uygulamasıdır. Microsoft Teams içerisinde de kullanılabilir.

Microsoft Teams'in sohbet bölümünden anlık olarak düzenlenebilen tablo, görev listesi veya paragraf gibi bileşenlerdir.

Online sınav güvenliğini sağlamaya yönelik özellikler barındıran ölçme ve değerlendirme etkinlikleri oluşturma aracıdır.

Toplantılarınızı daha etkileşimli hale getirmek için bir anket ve test hazırlama aracıdır.

Animasyon, grafik, müzik gibi çeşitli araçlar kullanılarak içeriğe özgü videolar oluşturmaya yarar.

Kavram ya da zihin haritası oluşturmayı sağlar.

Öğrencilerin sanal sınıf içerisindeki tüm etkinliklerini anlık olarak takip edebilir ve farklı analizlere ulaşabilirsiniz.

Çevrimiçi ortamlarda işbirlikli çalışma olanağı tanıyan bir dijital pano aracıdır.

Etkileşimli e-öğrenme içerikleri geliştirmenize olanak tanır.

Öğrencilerin matematik öğrenimini görsel ve grafik uygulamalarla çözme olanağı tanırken problemleri çözmek için kapsamlı yollar sunar.

İnfografikler

Uzaktan eğitimde içerik geliştirmeye dair öneriler.

Harmanlanmış öğrenme