Microsoft Teams nedir?

Microsoft Teams üniversitemizde uzaktan eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi için kullanılan bir Office 365 programıdır.

Teams’e kaydolmam gerekir mi?

"balikesir.edu.tr" uzantılı mail adresiniz ile sisteme kayıt olmanız gerekmektedir.

Teams’e nasıl ulaşabilirim?

Teams uygulamasını web tarayıcınızı açarak (Chrome, Internet Explorer, vb. ) ya da masaüstü uygulamasını indirerek kullanabilirsiniz.

Bunun yanında tablet ve cep telefonu gibi mobil cihazlarınıza da App Store ya da Google Play üzerinden uygulamayı indirerek kullanmanız mümkün.

Sistem neden ilk girişte telefon numaramı veya farklı bir e-posta adresi istiyor?

Sistem, ilk giriş yaptığınızda sizden cep telefonu numaranızı ve farklı bir e-posta adresi (Gmail, Hotmail, vb. ) istemektedir. Bu bilgiler hesabınızın doğrulanması için gereklidir. Herhangi bir şifre unutma durumunda “şifremi unuttum seçeneği”ni kullanabilmeniz için öncesinde bu bilgileri doldurmanız gerekmektedir.

Sisteme giriş yaptım fakat ekip oluşturamıyorum.

Üniversitemizde ilk kez ders verecek olan öğretim elemanlarımız teams hesaplarını oluşturduktan sonra uzem@balikesir.edu.tr mail adresine ekip oluşturma yetkisi almak için mail atmaları gerekir. Mail geldikten sonra en kısa sürede yetki verilerek kendilerine dönüş yapılır.

Microsoft teams'de ileri tarihli bir toplantı planlayamıyorum.

Teams ekranına girdiğinizde takvim sekmesi görünmüyor ise bu durumu uzem@balikesir.edu.tr mail adresine bildirdiğinizde gerekli yetkilendirme yapılacaktır.

Canlı derslerde yoklama nasıl alınır?

Canlı toplantı ve toplantı seçenekleri nasıl düzenlenir?

Forms uygulaması ile öğrencilerden dosya toplayabilir miyim?

Evet. Ödev gönderme sayfasını kullanmadan, bir sınav biçiminde (Forms uygulaması üzerinden) öğrencilerden sisteme dosya yüklemesini isteyebilirsiniz. Aşağıdaki dosyaya tıklayarak yapılacak işlemleri görebilirsiniz.

Forms Uygulaması ile Dosya Yükleme Seçeneği

Online sınav sonuçlarını toplu bir şekilde OBS'ye nasıl aktarabilirim?

Forms uygulaması ile yaptığınız online sınavlarınızın sonuçlarını OBS sistemine "toplu not aktar" diyerek aktarabilirsiniz. İşlem adımlarına aşağıdaki videoyu izleyerek ulaşabilirsiniz.

Değerli katkısı için Araş. Gör. Dr. Nelin HACIOĞLU hocamıza teşekkür ederiz.