Online sınav sonuçlarını toplu bir şekilde OBS'ye nasıl aktarabilirim?

Forms uygulaması ile yaptığınız online sınavlarınızın sonuçlarını OBS sistemine "toplu not aktar" diyerek aktarabilirsiniz. İşlem adımlarına aşağıdaki videoyu izleyerek ulaşabilirsiniz.

Değerli katkısı için Araş. Gör. Dr. Nelin HACIOĞLU hocamıza teşekkür ederiz.

Forms uygulaması ile öğrencilerden dosya toplayabilir miyim?

Evet. Ödev gönderme sayfasını kullanmadan, bir sınav biçiminde (Forms uygulaması üzerinden) öğrencilerden sisteme dosya yüklemesini isteyebilirsiniz. Aşağıdaki dosyaya tıklayarak yapılacak işlemleri görebilirsiniz.

Forms Uygulaması ile Dosya Yükleme Seçeneği

Canlı derslerde yoklama nasıl alınır?

Canlı toplantı ve toplantı seçenekleri nasıl düzenlenir?

Microsoft Teams nedir?

Microsoft Teams üniversitemizde uzaktan eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi için kullanılan bir Office 365 programıdır.

Teams’e nasıl ulaşabilirim?

Teams uygulamasını web tarayıcınızı açarak (Chrome, Internet Explorer, vb. ) ya da masaüstü uygulamasını indirerek kullanabilirsiniz.

Bunun yanında tablet ve cep telefonu gibi mobil cihazlarınıza da App Store ya da Google Play üzerinden uygulamayı indirerek kullanmanız mümkün.

Teams’e kaydolmam gerekir mi?

"balikesir.edu.tr" uzantılı mail adresiniz ile sisteme kayıt olmanız gerekmektedir.

Sistem neden ilk girişte telefon numaramı veya farklı bir e-posta adresi istiyor?

Sistem, ilk giriş yaptığınızda sizden cep telefonu numaranızı ve farklı bir e-posta adresi (Gmail, Hotmail, vb. ) istemektedir. Bu bilgiler hesabınızın doğrulanması için gereklidir. Herhangi bir şifre unutma durumunda “şifremi unuttum seçeneği”ni kullanabilmeniz için öncesinde bu bilgileri doldurmanız gerekmektedir.