Üniversitemizde uzaktan eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi için kullanılan bir Office 365 programıdır.

Üniversitemizde aktif olarak kaydı bulunan tüm öğrencilerin Microsoft Teams hesapları Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından oluşturulmaktadır. Sizin tekrar kaydolmanıza gerek yoktur.

Microsoft Teams uygulamasına ilk girdiğinizde kullanıcı adınız ve şifreniz aşağıdaki şekilde belirlenmiştir. İlk olarak bu bilgiler ile giriş yapmalı ve yeni bir parola oluşturmalısınız.

Kullanıcı adı: öğrencino@ogr.balikesir.edu.tr
(Örnek:202170201010@ogr.balikesir.edu.tr)

Şifre: Büyük “B” harfi + TC kimlik numaranızın ilk 6 hanesi + * işareti
(Örnek:B123456*)

Teams uygulamasını web tarayıcınızı açarak (Chrome, Internet Explorer, vb. ) ya da masaüstü uygulamasını indirerek kullanabilirsiniz.
Bunun yanında tablet ve cep telefonu gibi mobil cihazlarınıza da App Store ya da Google Play üzerinden uygulamayı indirerek kullanmanız mümkün.

Sistem, ilk giriş yaptığınızda sizden cep telefonu numaranızı ve farklı bir e-posta adresi (gmail, Hotmail, vb. ) istemektedir. Bu bilgiler hesabınızın doğrulanması için gereklidir. Herhangi bir şifre unutma durumunda “şifremi unuttum seçeneği”ni kullanabilmeniz için öncesinde bu bilgileri doldurmanız gerekmektedir.

OBS’de (Öğrenci Bilgi Sistemi) ders kaydınız tamamlandığı halde; ekipler kısmında hiç bir dersiniz yok ise aldığınız dersin öğretim elemanına ulaşınız. Eğer ulaşamazsanız danışmanınızla ya da fakülteniz ile iletişime geçip derse eklenmeyi talep ediniz.

Teams’e ilk kez giriş yaparken sizden cep telefonu yada ikinci bir mail adresi doğrulaması yapmanız istenmiştir. Eğer bu doğrulamalardan herhangi bir tanesini yaptıysanız, oturum açma ekranında bulunan “Hesabınıza erişemiyor musunuz?” sekmesine tıklayıp yönergeleri takip ederek yeni şifre alabilirsiniz. Eğer bunlardan herhangi birisini doğrulama yapmadıysanız bağlı olduğunuz fakültenin öğrenci işlerinden parolanızı yenilemesini talep edebilirsiniz. Öğrenci İşleri iletişim bilgileri için tıklayınız.

Aşağıdaki uyarıyı alıyorsanız. Kullanıcı adını yanlış giriyorsunuz demektir. Çoğunlukla kullanıcı adınızda ogr yazılması gerekirken org yazdığınızda bu uyarıyı alırsınız.

Kullanıcılar ad ve soyadlarını kendileri değiştiremezler. Soyadı gibi değişiklik durumlarında uzem@balikesir.edu.tr adresine yada whatsapp iletişim numarasına öğrenci numaranız ile mesaj göndermeniz durumunda değişiklik Merkezimiz tarafından yapılacaktır.

Uzaktan Eğitim Uygulama Esaslarını görmek için tıklayınız