uzem@balikesir.edu.tr

Üniversitemizde Uzaktan Eğitim

Üniversitemize yeni kayıt olan öğrencilerimiz için uzaktan eğitim destek dokümanları sayfası

• 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Üniversitemizde bölümlerin belirlediği bazı dersler Microsoft Teams üzerinden uzaktan eğitim ile yapılacaktır. Hangi derslerin uzaktan eğitim ile yapılacağını kayıtlı olduğunuz bölümünüzden öğrenebilirsiniz.
  • OBS’de aktif olan tüm öğrencilerimizin Microsoft Teams hesabı Merkezimiz tarafından oluşturulmaktadır.
  • Teams uygulamasına ilk girdiğinizde kullanıcı adınız ve şifreniz aşağıdaki şekildedir. İlk olarak bu bilgiler ile giriş yapmalı ve yeni bir parola belirlemelisiniz. Problem yaşamamak için ilk giriş işlemini bilgisayardan yapmanız tavsiye edilir.
    Kullanıcı adı: öğrencinumaranız@ogr.balikesir.edu.tr (Örnek: 202370201010@ogr.balikesir.edu.tr)
    Şifre: Büyük “B” harfi + TC kimlik numaranızın ilk 6 hanesi + * işareti (Örnek: B123456*)
  • Giriş yaptıktan sonra şifrenizi güncelleme işlemini yapınız.
  • Sonra “Daha fazla bilgi gerekli” yazan ekranda cep telefonu veya ikinci mail adresi doğrulamasını yapmalısınız. (Bu işlem daha sonra şifre değiştirme işlemlerini kendiniz yapabilmeniz için önemlidir.)
  • Microsoft Teams’de derslere ilgili dersin öğretim elemanı tarafından ekleneceksiniz. Sisteme başarılı şekilde giriş yaptığınız halde ekipler kısmında hiç bir ders yok ise aldığınız dersin öğretim elemanına Teams üzerinden veya OBS’den ulaşınız. Eğer ulaşamazsanız danışmanınızla yada fakülteniz ile iletişime geçip derse eklenmeyi isteyiniz.
  • Öğrenci İşleri iletişim bilgileri için tıklayınız
  • Microsoft Teams’i kullanmaya başlamadan önce izlemeniz gereken adımlara buradan göz atabilirsiniz.