Dikkat! Eğer sınavlara girerken farklı öğrenciler ile ortak bir bilgisayar kullanıyorsanız mutlaka bir önceki öğrencinin oturumunun kapalı olduğundan ve sınava kendi kullanıcı adınız ile girdiğinizden emin olunuz.

Microsoft Teams nedir?

Microsoft Teams üniversitemizde uzaktan eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi için kullanılan bir Office 365 programıdır.

Teams’e nasıl ulaşabilirim?

Teams uygulamasını web tarayıcınızı açarak (Chrome, Internet Explorer, vb. ) ya da masaüstü uygulamasını indirerek kullanabilirsiniz.
Bunun yanında tablet ve cep telefonu gibi mobil cihazlarınıza da App Store ya da Google Play üzerinden uygulamayı indirerek kullanmanız mümkün.

Teams’e kaydolmam gerekir mi?

Üniversitemizde aktif olarak kaydı bulunan tüm öğrencilerin kaydı Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından yapılmaktadır. Sizin tekrar kaydolmanıza gerek yoktur.

Teams kullanıcı adı ve şifremi nedir?

Teams uygulamasına ilk girdiğinizde kullanıcı adınız ve şifreniz aşağıdaki şekildedir. İlk olarak bu bilgiler ile giriş yapmalı ve yeni bir parola belirlemelisiniz.

Kullanıcı adı: öğrencino@ogr.balikesir.edu.tr
(Örnek:202170201010@ogr.balikesir.edu.tr)

Şifre: Büyük “B” harfi + TC kimlik numaranızın ilk 6 hanesi + * işareti
(Örnek:B123456*)

Şifremi unuttum nasıl yeni bir tane alabilirim?

Teams'e ilk kez giriş yaparken sizden cep telefonu yada ikinci bir mail adresi doğrulaması yapmanız istenmiştir. Bu doğrulamalardan herhangi bir tanesini yaptıysanız eğer, oturum açma ekranında bulunan "Hesabınıza erişemiyor musunuz?" sekmesine tıklayıp yönergeleri takip ederek yeni şifre alabilirsiniz. Eğer bunlardan herhangi birisini doğrulama yapmadıysanız bağlı olduğunuz fakültenin öğrenci işlerinden parolanızı yenilemesini talep edebilirsiniz. Öğrenci İşleri iletişim bilgileri için tıklayınız

Sistem neden ilk girişte telefon numaramı ve farklı bir e-posta adresi istiyor?

Sistem, ilk giriş yaptığınızda sizden cep telefonu numaranızı ve farklı bir e-posta adresi (gmail, Hotmail, vb. ) istemektedir. Bu bilgiler hesabınızın doğrulanması için gereklidir. Herhangi bir şifre unutma durumunda “şifremi unuttum seçeneği”ni kullanabilmeniz için öncesinde bu bilgileri doldurmanız gerekmektedir.

Bu ada sahip bir Microsoft Hesabı yok uyarısı alıyorum neden?

Aşağıdaki uyarıyı alıyorsanız. Kullanıcı adını yanlış giriyorsunuz demektir. Çoğunlukla kullanıcı adınızda ogr yazılması gerekirken org yazdığınızda bu uyarıyı alırsınız.

Soyadım değişti Microsoft Teams'de bunu nasıl değiştirebilirim?

Kullanıcılar ad ve soyadlarını kendileri değiştiremezler. Soyadı gibi değişiklik durumlarında uzem@balikesir.edu.tr adresine yada whatsapp iletişim numarasına öğrenci numaranız ile mesaj göndermeniz durumunda değişiklik Merkezimiz tarafından yapılacaktır.

Sisteme girdim derslerim görünmüyor!

OBS'de (Öğrenci Bilgi Sistemi) ders kaydınız tamamlandığı halde; ekipler kısmında hiç bir dersiniz yok ise aldığınız dersin öğretim elemanına ulaşınız. Eğer ulaşamazsanız danışmanınıza ya da fakülteniz ile iletişime geçip derse eklenmeyi talep ediniz.

Dersimde paylaşılan sınavlara nasıl girebilirim?

Uzaktan Eğitim Uygulamaları ile İlgili Esaslar